Nogen gange må der foretages rigtig mange valg på en fisketur. Dagens tur var et godt eksempel, og bagefter kan man selvfølgelig spørge sig selv, om man traf de rigtige beslutninger.

Lørdagen blæste væk, så søndag skulle jeg bare ud at fiske. Vinden havde lagt sig, og midt på formiddagen kørte jeg ud til kysten, hvor jeg kunne konstatere, at der stadig var store bølger. Skulle jeg køre hjem eller finde et sted med fralandsvind? Jeg valgte at køre til Hundested, hvor jeg lige netop nåede en færge over til Rørvig, hvor der måtte være læ for vestenvinden.

På vej over spekulerede jeg på, om jeg skulle vælge at køre nordpå og fiske mellem Korshage og Skansehage eller i stedet køre sydpå til Nakkehage. Den sidste plads kender jeg fra mange tidligere ture, mens den anden strækning var blevet studeret med interesse på luftfoto et par dage forinden.

Da jeg rullede fra færgen, måtte jeg vælge. Det blev det sikre, altså den gammelkendte plads sydpå.

Fremme på pladsen var spørgsmålet så, om jeg skulle vælge at gå til højre eller venstre. Til højre var vandet temmelig uklart, så valget faldt på strækningen til venstre op mod Rørvig.

Blog Image
Skulle jeg nu vælge fluestangen eller spinnestangen med bombardaflåddet. Valget faldt på det sidste, da det er en god metode, når der skal affiskes lange strækninger.

Om det sidste valg fik nogen betydning er svært at afgøre. Jeg hverken så eller mærkede nogen fisk, og hvis der ikke er fisk i vandet, er valget af metode eller agn naturligvis underordnet.

Blog Image

Dagen gav med andre ord ingen fisk, og måske skulle jeg have valgt at blive hjemme?
Men kun den, der fisker, fanger fisk – blot ikke hver gang!