Turen til Sydsverige lige efter påske blev en god oplevelse med flere nye bekendtskaber fra Pontonklubben, men fiskemæssigt var det ikke nogen stor succes. Der blev fanget enkelte gode fisk, men jeg hverken så eller mærkede noget som helst de tre dage.

Der var derfor brug for lidt opmuntring ude på de hjemlige vande, men også her lod fangsterne vente på sig, og det var først, da jeg fiskede i Isefjorden lørdag den 9. april, at der kom hul på bylden. Jeg fiskede et stræk, hvor man enten skal gå eller sejle en pæn strækning for at nå frem, og der er derfor sjældent andre på pladsen. Det var der heller ikke ved denne lejlighed, og efter lidt tid ramte jeg en flok ørreder og havde fisk eller kontakter i mange kast efter hinanden. Det gav fire mindre fisk i hånden, mens tre andre stod af undervejs. Den ene en pæn fisk et godt stykke over målet.

Søndag tog jeg ud fra Sølager i pontonbåden og havde både flue- og spinnestang med. Fluestangen var først i brug på en strækning langs kanten til det dybe i Kulhusrenden. Det gav ingen fisk, men det gik bedre med spinnestangen efter fladfisk. Her blev en håndfuld skalrejer vekslet til syv skrubber.

Mandag startede jeg på Nordkysten på en plads, hvor Per og Rino har fået gode fisk de seneste dage. Jeg fandt dog ikke nogen og tog derfor videre til fjorden for at fiske ved stejlepladsen i Lynæs. Her var to mand allerede i gang, og to andre var ved at starte. Mandag formiddag! Sig mig, hvorfor skal folk ikke på arbejde? 😉

De andre fiskede op mod stenrevet ved Klintebakken, så jeg tog i stedet strækningen mod Lynæs havn, og her kom dagens eneste hug. En fin blank havørred på den halve meter kunne ikke stå for en lille Kobberbasse.