Fredag skulle jeg have guidet en gæst på en geddetur til det sydsjællandske brakvand, men han måtte desværre med fra på grund af sygdom, og i stedet hoppede Rino med i bilen.

Vi var på vandet kl. 10 og der ikke lang tid, før den første gedde viste interesse for fluerne. Vi måtte dog længere ind i området, før der kom rigtigt gang i fiskeriet på en dag, hvor solen glimtvis tittede frem og kulden bed, når vinden med mellemrum tog til.

Min gæst skulle have fisket med spinnestang, så jeg havde også taget sådan en med, dels af spare min overbelastede højre hånd (se seneste blogindlæg) og dels for afprøvet fiskeri med spinnestang, bombardaflåd og geddeflue. Den teknik var der bestemt ikke noget i vejen med, og dagens anden gedde var et rigtig flot eksemplar, der nærmede sig meteren i længden. Rino filmede fight og landing, som kan ses her.

En times tid efter var det Rinos tur til at få en stor gedde, og i løbet af dagen kom vi op på henholdsvis 15 og 13 gedder.


Det var dog en anden fangst, der især gjorde dagen værd at huske. Midt mellem alle de glubske gedder, fik Rino et hug, der hurtigt afslørede en blank side. Efter sidste tur, hvor han også fangede en havørred, var fangstnettet kommet med om bord, og nu blev der brug for det. En superflot havørred på ca. 2,5 kg havde taget fluen og havnede sikkert i nettet. Den havde et par tandmærker på siden, sandsynligvis efter nærkontakt med et af de grønne bæster.

Denne fangst og en del af Rinos øvrige kom også med hjem på video. Se det her.