Først på eftermiddagen dukkede et par mails fra Rino op på skærmen. Jeg kunne konkludere, at han nok sad derhjemme og havde fri fra arbejde. Jeg ringede derfor for at høre, om han havde været ude ved kysten for at se på forholdene.

Natten før havde der blæst en frisk pålandsvind, men i løbet af morgen og formiddagen var den sviget 180 grader rundt, og måske var forholdene til fiskeri på nordkysten.

Jeg ringede ham op. Han sad ganske rigtigt ved computeren, men havde ikke været af sted endnu, så vi aftalte at mødes 40 minutter senere ude på en bestemt parkeringsplads.

Arbejdsdagen blev hurtigt afsluttet, og det nødvendige grej hentet derhjemme på vejen. Da jeg kom frem, havde han udstyret på, og mens han fik fluen bundet på, gjorde jeg mig klar.

Vi stilede derefter ned mod et lille rev, hvor Rino nogle dage forinden havde fået et par fine fisk. Jeg så en hvirvel efter en fisk på selve revet, men der var ingen kontakt. Rino så eller mærkede ikke noget i løbet af den første time, og den kolde januarregn, der silede ned, satte sit kolde præg på hænderne.

Jeg gik tilbage efter spinnestangen, som jeg havde efterladt på den jolle oppe på stranden. Den var som sædvanligt rigget til med bombardaflåd. Denne gang var der to fluer på forfanget: Et stort, grønligt juletræ forrest og en lille kobberbasse 30 cm efter.

Jeg kastede ud i et mørk område, som vi ikke havde kunnet nå med fluestangen, og allerede efter et par kast var der noget der pillede ved fluerne på vej ind. Et langt spinstop, og der var hug, da jeg strammede linen op igen. Fisken var tilsyneladende ikke så stor, men alligevel tung, som en langt større fisk. Jeg fik den ind på få meters afstand og kunne nu se, at den var ”alternativt” kroget ved gattet, hvor den lille kobberbase have fat.

Det sker en sjælden gang, at man kommer til at fejlkroge en havørred, ikke tit og absolut ikke tilsigtet. Fisken blev sat ud igen. Den var lidt under mindstemålet.

Blog Image

Et par kast senere var den gal igen. Jeg var sikker på, at det var en god fisk og vadede under fighten ind på land for at kane fisken op på stranden.
Da fisken kom helt ind, kunne jeg se, at det usandsynlige var sket igen. Denne fisk var også fejlkroget, denne gang lige under bugfinnen og derfor tung at trække ind. Den var også lige under målet og kom selvfølgelig ud igen.

Måske var det de to fluer på forfanget og måske en lidt for kort afstand mellem de to fluer, der gav fejlkrogningerne. I hvert fald har jeg aldrig tidligere oplevet at fejlkroge to havørreder på samme tur – og håber heller ikke at opleve det igen.

Blog Image

Mens jeg fangedde to fisk, havde Rino også overlistet en undermåler, men større fusk så vi ikke npget til denne kode og regnfulde januar dag, men næste gang…..