Efter en uge med masser af vind var jeg ved at blive sulten efter noget kystfiskeri, og da røgen på varmeværkets skorsten markerede vind fra sydvest i en passende styrke, kørte jeg hjem fra arbejde med stangen liggende parat bag i bilen.

Derhjemme var der lige et nyt køleskab, der skulle sættes på plads, men efter det var klaret gik turen hurtig ud mod ”badekarret som aldrig svigter”.

En front havde netop passeret og regnen var hørt op. På forsiden af fronten havde vinden blæst fra sydvest, men efter passagen drejede den hurtigt til nordvest og stod ret ind på kysten. Meterhøje bølger slog ind mod kysten, men det gik an at kaste et bombardaflåd på 20 g tilstrækkelig ud mod vinden.

Blog Image

Det korte badekar med dybt vand helt ind til land blev fisket grundigt af, men denne gang levede det ikke op til sit navn. Der var ingen kontakt til fisk og da vinden hurtigt tog til, sluttede fiskeriet inden der var gået en time.

Blog Image

Havde det været i sydsverige, hvor svenskerne sværger til ”vind i næsen”, havde det sikkert givet fisk, men på den nordsjællandske revlekyst bliver fiskeriet svært, når vinden står på, men besvidstheden om at det havde fået en chance gav ro i sjælen.