Første dag fangede vi 16 havørreder. Instruktørerne fangede de 15.
Jo, de fire deltagere havde stadig en del at lære, da Kystdage.dk afviklede det første kystfluekursus i Rørvig den 11. til 14. oktober.

Allerede næste dag var stillingen 5-5, for ikke mindst Werner havde fået taget på fluestangen og fangede godt med fisk om eftermiddagen.
På sidstedagen blev det til en morgentur, og her var det kun Werner, der fik fisk på. End ikke Lars Juel kunne lokke en fisk op af Isefjordens vand.

Ikke sært at denne overvejelse blev nævnt et par gange af deltagerne:
”Hvordan kan det være, at nogle fanger fisk, mens andre ikke gør, når nu vi har det samme grej og går ved siden af hinanden i det samme område”?
Svaret er nok ikke helt entydigt, for noget skyldes sikkert tilfældigheder, men teknik og erfaring spiller helt sikkert også en rolle. Og så er der jo dem, der bare har det der gyldne greb om tingene.

Søndag tilbragte vi på nogle af oddens gode pladser. Jeg lagde ud med en undermåler i allerførste kast i et smalt bælte helt inde ved land tidligt om morgenen. Senere fandt jeg et par mere under målet, mens Brian ikke mærkede noget. Lars lagde også hårdt ud og fik en fin fisk med hjem til fiskesuppen.
Vi vendte senere på dagen tilbage til pladsen, og Lars fortsatte med at fange fisk, mens Werner som den første af deltagerne fik kroget en ørred.

Blog Image

Næste morgen var vinden drejet til sydvest, og strækket ved Korshage skulle prøves. I det tidlige morgenlys viste der sig en strækning, som bare lugtede af havørred. Bølger i passende størrelse gav røre i vandet, og vinden lå bekvemt for nogle gode fluekast ud over et fint mørkt bælte. Henning fik som den næste deltager fisk på, og Kent fik nogle fisk på selve revet, men ellers skuffede strækningen.

Efter frokost måtte vi ud at prøve nogle nye strækninger og tog turen ned til Saltbæk ved Kalundborg. Igen var forholdene perfekte, og jeg fik da også hurtigt en undermålsfisk, men ellers var det Werner, der demonstrerede de nyindlærte færdigheder. Han fik fanget tre ørreder og mistede én. Desværre den største. Netop som vi havde konstateret, at der kun var små fisk i området, røg en fisk på 3-4 kg helt ud af vandet, men desværre udenfor kastevidde.

Blog Image

Den sidste morgen var vinden igen i vest, og vi forsøgte os på en af pladserne syd for Nykøbing, hvor der var læ for vinden. Endnu en gang var det Werner, der fik fisk på, mens vi andre måtte nøjes med en flot morgen, hvor solen kastede en sjældent smukt lys over Isefjorden og Kyndbyværket i baggrunden.

Blog Image