Jeg var ude at gå tur i dag. Som så ofte før, for jeg kan godt lide kystpladser, hvor der er rigelig albuerum, og det får man let, hvis man gider bevæge sine ben.

Dagens plads ligger ved Isefjorden. En fjord som ligger tæt på storbyen og derfor besøges af rigtig mange kystfiskere hvert år. Udover nærheden lokker den med gamle myter om fantastisk fiskeri på steder som Vellerup Vig, Tempelkrogen og Bramsnæs. Ingen tvivl om at nogle engang har oplevet glimrende fiskedage, og rammer man dagen, kan man selvfølgelig opleve det endnu. Fiskeriet i fjorden er dog fortsat afhængigt af store udsætninger, og det betaler sig helt sikkert at sætte sig godt ind i udsætningsplanerne og –stederne.

Blog Image

Uanset hvilken plads man vælger, vil man altid have en chance for at ramme ind i en flok trækkende fisk, og det var, hvad jeg havde sat næsen op efter denne kolde decembersøndag. Jeg gik omkring en kilometer ned til min plads og kunne endnu engang konstatere, at jeg havde den helt for mig selv. Jeg har faktisk endnu aldrig oplevet, at der var nogen på pladsen, eller at der kom nogen, mens jeg fiskede. Jeg har selvfølgelig fisket der sammen med andre på foreningsture og lignende, hvor vi er ankommet i samlet flok, men ellers er det MIN plads 🙂

Mange gange bliver man belønnet, når man går lidt væk fra parkeringspladserne, men denne gang bestod belønningen kun i de fredelige omgivelser. Fiskene var der desværre ingen af, og en masse drivende ålegræs gjorde det til en blandet fornøjelse, men du kan være helt sikker: Det afholder mig ikke fra at trave derned igen en anden dag.