Fik chancen for at holde lidt efterårsferie ved Mariager Fjord og havde egentlig en aftale med en af mine jyske venner om, at han skulle agere guide, men han blev desværre syg, så jeg måtte klare mig selv. Vi ankom tirsdag eftermiddag og gik ned for at kigge på vandet. Lige nedenfor for hvor vi boede, løb Valsgård Bæk ud i fjorden.

Blog Image

Her er der 500 m fredning, men ikke desto mindre stod der en mand og fiskede 100 m fra udløbet. Jeg fik ham i tale og spurgte, om han var klar over, at han fiskede i et fredningsbælte.

– Jow, lød det tøvende svar, men knejtern’ skulle jo gerne prøve at fange en ørred.Her hentydede han til de to drenge, der løb og legede inde på land, mens deres stang med ormekrog blev passet af far, som også selv havde en orm i vandet. Han havde – heldigvis – ikke fået noget ud af anstrengelserne.

Jeg svarede ham – med en passende mængde ironi – at de jo også hellere måtte lære det at fiske i fredningsbælter, mens de var unge og modtagelige.