Hvem opfandt Kobberbassen? Spørgsmålet stiller ofte på nettet og i min tid som lokalredaktør på Sportsfiskeren skrev jeg om det:

Den første Kobberbasse (Sportsfiskeren, februar 2004)

I sidste nummer af Sportsfiskeren skrev jeg her på siden om den populære kystflue Kobberbassen og om de mange varianter, der findes af fluen. Det førte til en henvendelse fra Frank Jensen, København, der kunne fortælle, at han i 1996 bandt og navngav den først Kobberbasse.

Frank fortalte, at han startede som kystfisker sammen med Brian Philipsen fra butikken Salmon Fly. Brian lærte ham blandt andet at undersøge hvilke fødeemner, der var i det kystnære vand, og på en tur til Knarbos Klint så han, at det vrimlede med tanglopper. Turen gav fisk til Brian, men ingen til Frank, så derhjemme blev der arbejdet ivrigt ved fluestikket, og resultatet blev en tangloppeimitation, der blev døbt Kobberbassen.

På den næste tur ved samme plads blev fluen bundet på forfanget, og i løbet af dagen fangede Frank 11 ørreder på sin nye flue, og fra den forårsdag i 1996 har den givet Frank og hans medfiskere mange fisk på kysten.

Blog Image

Franks bindeanvisning lyder:

Krog: Gerne en let buet krog str.6-10.

Hale: 4 strå orange flash, der passes til i længden.

Rib: Tynd kobbertråd, max. 4 tørn.

Krob: Kobber flashdub, der dubbes kraftigt.

Når fluen er færdig, børstes den lidt op for at give den liv.´´