August – nykonfirmeret, søn af nogle gode bekendte, samt ny junior i foreningen – sad med i bilen, da jeg lagde kursen sydpå mod Isefjorden søndag morgen ved syvtiden. Han var begyndt at fiske på kysten indenfor det seneste år, men havde endnu ikke haft held med at fange nogen ørreder.

Fremme på den plads, der weekenden før, havde givet mig 20 ørreder, fik vi rigget grejet til. Vi satsede på spinnegrejet og bombarda for at kunne affiske en længere strækning i fjorden.

Efter kun 5-6 kast fik jeg det første hug, og en målsfisk røg af inde ved nettet. Endnu en fisk omkring mindstemålet tog grønbasen og blev landet, målt og genudsat. August havde jævnligt kludder med grejet, og da jeg fik set på hans hjul, var det tydeligt, at han havde alt for lidt line på, og at hjulet lavede et elendigt lineoplæg. Han fik derfor bilnøglerne i hånden og gik tilbage for at låne et hjul, som jeg havde liggende i bilen.

Da han kom tilbage, havde jeg i mellemtiden fanget årets første hornfisk. Vi fiskede videre ned ad strækket og så flere hornfisk, og jeg fik endnu en. Endelig blev det August’ tur. En hornfisk kom på land, og han fik smilet på. Det var den første, han nogensinde havde fanget.
Smilet blev dog endnu bredere lidt senere, da han landede en fin blank ørred på 43 cm og knap et kilo. Hans første havørred nogensinde.

Blog Image
For enden af forfanget sad en lille, meget enkel grøn/kobber-basse, som han selv havde bundet, og den gav flere fisk, for endnu en havørred på 41 cm kom i nettet tillige med et par hornfisk.
Mon ikke han husker denne dag et godt stykke tid ud i fremtiden. Jeg er ret sikker 🙂

Blog Image