Nattefrosten havde afsat et tykt lag is på bilruderne denne morgen i starten af november. Vinden var heldigvis svag, og fremme på nordkysten kunne jeg nemt fiske ned ad den hjemlige strækning i en morgenkulde, der var hård ved fingrene.

Blog Image

Et glimt af noget hvid og et plask et stykke henne. Ingen måge steg til vejr, så det var nok fisk, men udenfor kastevidde i første omgang.
To mand fiskede udenfor en bølgebryder. De fiskede med spin, men havde samtidig to stænger med agn ude på bunden. De var efter forholdene temmelig letpåklædte. Måske derfor de forsvandt efter en halv time.

Der er ingen badekar helt inde under land på denne del af strækningen i år, men fiskene plejer jo at søge tæt mod land, så et kast blev lagt helt parallelt med land lige i kanten af det mørke bælte. Der var hurtigt kontakt, men den blev ikke kroget. Et par kast efter fulgte en pæn fisk efter, men huggede ikke.
Lidt senere var der hug længere ude og et par undermålere kom ind. Endnu en pæn fisk nøjedes med at følge efter, og da en ny fisker var på vej ud i vandet, valgte jeg at trække længere ned ad strækket for at se, om der var dannet nye badekar længere nede.

Det var der! Et langt fint bælte helt inde ved land, præcist hvor der også tidligere år har været mørk bund. Jeg fiskede det igennem, men mærkede ikke noget som helst, men hvis ikke sandet lægger sig igen, skal det nok give fisk i løbet af de kommende uger.

Fisk var der heller ikke på tilbagevejen. I hvert fald ikke før jeg manglede 50 meter ned til en anden fisker. Her huggede tre undermålere hurtigt efter hinanden på kobberbassen. Han fik også en undermåler på sit store blink, og vi talte lidt om fiskeriet.

Uden de store forhåbninger om at få større fisk fiskede jeg videre på den anden side af manden, og efter få kast kom der et godt hug. Fisken tog et par korte udløb, men gemte ellers kræfterne til den var helt inde ved land. Her fulgte en 15-20 mennesker på søndagsstrandtur den sidste del af fighten. Fisken kom sikkert op på land og blev behørigt beundret. ”Ih, sikke en flot laks”, som en ældre dame sagde om den 53 cm lange havørred.

Blog Image

Faktisk havde vi en lille klubkonkurrence med vores naboforeninger denne søndag, men et hurtigt blik på uret fortalte, at der var et kvarter til indvejningen i Helsinge, så den førsteplads måtte andre tage sig af 🙂