Efter gårsdagens fine fiskeri var det svært at blive hjemme, så da skolen var overstået midt på eftermiddagen, gik turen igen ud til den hjemlige kyst.

Her blæste der en svag pålandsvind, som gav lidt røre i vandet. Vandstanden var lav, så efter at have taget et par kast i et badekar, der havde givet flere fisk i den forløbne uge, gik jeg ud på revlen og fiskede systematisk østpå.

Efter få kast var der en svag kontakt, og nogle kast senere var der hug. En målsfisk slog sig fri efter et par sekunder, og jeg fortsatte østpå. Strækningen er meget ensartet, og det er svært at sige, hvor fiskene er. Jeg fisker derfor ofte systematisk strækningen igennem i håb om at støde på fisk på et tidspunkt. Lange kast med spinnestangen og bombardaflåddet skråt ud i den retning, jeg bevæger mig, mens jeg vader stille og roligt af sted. Det hører med til historien, at bunden på revlen er rent sand, så man kan tillade sig at vade ubekymret af sted uden risiko for at snuble over sten.

Omkring 300 meter nede ad strækket skete der pludselig noget. En rigtig stor fisk kom stille og roligt efter fluerne på forfangen. I dagens anledning havde jeg to fluer på, en Grå Frede forrest og en lille Kobberbasse til sidst. Fisken, der vel vejede 5-6 kg, vendte om uden at blive skræmt, og i det næste kast var den der igen, men denne gang havde den fået følgeskab af to andre fisk, som også var pænt store. Igen var der ingen kontakt. Tredje kast skete det samme igen, og jeg valgte lidt febrilsk at skifte fluerne ud med en lille Tobis-imitation, som jeg engang i vinter ”lånte” af Kent Bille.

Blog Image

Mange af mine fisk har haft små tobiser i maven på det sidste, og det viste sig hurtigt at være en god beslutning. I første kast var der hug, og en målsfisk sprang ud af vandet og slog sig samtidig af krogen. Men allerede i næste kast var der hug igen, og den blev siddende. Det var en fin fisk, og jeg fik den kanet op på stranden, hvor den blev målt til 56 cm. Den blev hurtigt fotograferet og genudsat, da der allerede er pladsmangel i fryseren.

Blog Image

Tilbage på revlen prøvede jeg at finde flokken igen, og i samme område som før huggede endnu en fisk. Den kom ind, blev afkroget og genudsat. En fin fisk midt i fyrrene. Landingen var i øvrigt lidt utraditionel: Jeg ville tage lidt billeder under fighten, og mens kameraet kom tilbage i lommen, svømmede fisken rundt om mine fødder, med det resultat at fluen satte sig i mit ene snørebånd. Fiske plaskede dog stadig rundt lige foran mig. Den havde nemlig viklet sig godt ind i linen, så jeg kunne ”lande” den med hånden.

Blog Image

Jeg fandt ikke flokken og den store fisk igen, men det er jo også rart at have noget til gode i det, der tegner til at blive et fiskemæssigt glimrende forår.