Vi var på klubtur til Bornholm og var ankommet med færgen om søndagen. I dagene inden havde vinden blæst hård fra sydlige retninger, og det eneste sted, vi kunne fiske, var strækket fra Rønne og nordpå mod Hasle. Her fik vi en par fisk om mandagen, men havde ikke det store held.

Tirsdag kørte vi så til sydkysten for at se på forholdene. Vinden havde lagt sig, og der var kun dønninger tilbage; ikke større, end vi kunne fiske. Men vandet var så brunt og grumset, at man kun kunne se10- 15 cm ned i det.

De øvrige deltagere på turen havde ikke fisket ret meget kyst tidligere, men på en tur nogle år før, havde jeg prøvet sydkysten under tilsvarende forhold, og der havde vi fanget fint med fisk. Jeg foreslog derfor, at vi gav det en chance, og selv om de andre var temmelig mistroiske, gik vi ned til en af mine favoritpladser. Vi fordelte os over strækket, og jeg forsøgte med bombardaflåddet og en Julebasse, som tidligere havde virket fint samme sted.

Blog Image

Efter få kast var der kontakt med den første fisk, og lidt senere var der hug. Jeg fik landet en fin blank fisk på 1,5 kg, og den fik senere følgeskab af endnu en på samme størrelse, som dog kom ud igen, da den havde været på gydning i løbet af vinteren.

Jeg gik derefter ned mod de andre, så de kunne se fisken, og dermed blive helt overbevidst om det mulige i at fange fisk i det meget grumsede vand.

Der blev dog ikke brug for de overbevisende argumenter, for oppe på stranden lå allerede et par fisk, hvoraf den største var på den rigtige side af 3 kg.

Blog Image

I løbet af ugen blev vandet renere, bølgerne mindre og vinden svagere, mens fiskeriet i samme takt blev markant dårligere.