Vi var på weekendtur med foreningen til Vestsjælland. Huset, vi havde lejet, lå ved Ordrup Næs, men en strid vind fra SSV betød, at vi skulle ud at køre for at finde steder med nogenlunde læ. Et hold tog til Odden, mens Jesper og jeg styrede bilen til Røsnæs, hvor vi sammen med Sergio og Thomas fandt en fin plads på nordsiden.

Vi var fremme i den allerførste dæmring, men morgenfiskeriet skulle vise sig at blive en skuffelse. Der kom senere mere gang i tingene, og flere gode fisk kom på land.

I den hårde blæst havde jeg valgt spinnestangen og bombardaflåddet. For enden af forfanget sad en stor, sort muddler efterfulgt af en lille kobberbasse. Dette tilbud fristede først to undermålere over evne, men også en fin fisk på 53 cm kunne ikke holde sig tilbage. I alle tre tilfælde var det kobberbassen, de huggede på.

Jesper, som normalt fisker med blink og woblere, ville også prøve fluerne, men havde ikke held med det.
Sergio holdt fast ved fluestangen og fik et par undermålere, mens Thomas tog den lange vandring tilbage til bilen for at hente sin spinnestang. Den indsats blev godt belønnet, da en stor fisk huggede på den gennemløber, han havde sat på. Efter en god fight kom den på land og blev mål og vejet til 63 cm/2,1 kg.

Blog Image

Det var nok denne fangst, der fik Jesper til at vælge at fiske med gennemløbere, da vi næste dag var tilbage på samme plads. Vejret var blevet noget bedre end dagen før. Der var passende røre i vandet ,og der lugtede rigtigt af havørred. Alligevel skulle vi godt ud på eftermiddagen, inden der skete noget. Jeg havde stadig kobberbassen på, og først kom et par undermålere på land. De blev fulgt op af en fisk først i fyrrene, og lidt senere huggede en god fisk helt tæt under land. Den blev helt inde, og da en bølge førte den ind, kunne jeg ret hurtig få den op på det tørre ved hjælp af en følt inderside med højrebenet. En god fisk på 52 cm.

Blog Image

Jesper fik ingen hug på sin gennemløber og trak endnu en nulbon. Som trøstpræmie forærede jeg ham et bombardaflåd, så han kan øve sig hjemme i Roskilde Fjord.
Der var også en fin præmie til mig, for Jan havde udsat en fin æske med blink og woblere til dagens største fisk, så nu er jeg dækket godt ind, hvis vind og bølger en dag indbyder til noget ”blysvingeri”.