Det var ”Lystfiskeriets Dag”, og to deltagere – Holger og Werner – havde tilmeldt sig den guidede tur, som var mit bidrag til begivenheden.
Klokken fem havde vi sat hinanden stævne på Frederiksværk Station, og herfra kørte vi ned til Roskilde Fjord lige syd for byen.
Da jeg stod op klokken fire, var det allerede begyndt at lysne, og inden vi fik gjort grejet klart og fik vadet ud til ålegræsbælterne, var klokken blevet halv seks. Vi fik med andre ord ikke mulighed for at fiske lige i det første morgenlys, som nok er den bedste havørredchance på denne tid af året. Til gengæld var hornfiskene allerede stået op, og i andet kast fik jeg den første.

Vi fiskede de næste knap fire timer og sluttede midt på formiddagen. Werner havde hornfisk med hjem til familiens aftensbord. Vi andre slap med skrækken 😉

Blog Image

Vi så desværre ikke nogen havørreder. Efter en april måned med gode fangster har maj næsten ikke givet fisk. Jeg har ganske vist heller ikke opsøgt heldet særlig mange gange, og jeg savner virkelig april, hvor enhver kontakt og enhver bevægelse i vandet signalerede havørred. Nu betyder det med meget stor sandsynlighed endnu en hornfisk. Det er næsten for meget, og jeg begynder at se frem til, at nætterne er blevet så lyse, at man kan begynde at natfiske. Det skulle være fint om 2-3 uger. Indtil da får åen og bækørrederne nok den største opmærksomhed.