Mit navn er Henning Pedersen. Jeg bor ved Frederiksværk og har gennem mange år arbejdet i folkeskolen som først lærer og siden afdelingsleder. Nu er jeg gået på pension pr. 1. januar 2016 og har pludselig fået mere tid til at fiske 🙂

Jeg har fisket, siden jeg som dreng løb rundt ved Gudenåen i Bjerringbro, men det var først, da jeg flyttede til Nordsjælland i begyndelsen af 1980’erne, jeg begyndte som kystfisker. Siden er det blevet til næsten 25 års kystfiskeri og rigtig mange ture til kysten, først og fremmest på Nord- og Vestsjælland, men også på Bornholm, i Sydsverige og i Jylland.

Jeg har været formand for Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening i mere end 10 år, og fra 1999 til 2008 havde jeg plads i bestyrelsen for Danmarks Sportsfiskerforbund, hvor jeg ikke mindst har beskæftigede mig med Fiskeskolen – forbundets ungdomsprojekt.

Fra 1999 til 2006 var jeg desuden lokalredaktør ved bladet ”Sportsfiskeren”; et job jeg vender tilbage til igen fra august 2010.

Blog Image

Hvorfor lave en blog, som handler om lystfiskeri? Er der da ikke nok om det emne i forvejen?

Svaret er egentlig ligetil: Fordi jeg har lyst til at dele mine natur- og fiskeoplevelser med andre!Jeg har selvfølgelig også et håb om, at andre vil have glæde af at læse mine historier og betragtninger. Om det er tilfældet, må komme an på en prøve.

Som lokalredaktør skrev jeg gennem syv år en lang række småhistorier til forbundets blad og hjemmeside. Det er samme type historier, du vil finde her på Kystdage.dk, blot med den forskel, at jeg her først og fremmest vil tage udgangspunkt i mine egne oplevelser og mindre i andres.

Bloggen er ikke en fangstjournal. Der findes gode historier uden fangster, og ligeledes findes der gode fangster uden en historie. Her på bloggen er målet at finde de gode historier – med eller uden fangst!

God læselyst!

Henning Pedersen