Lørdag blæste vinden jævnt fra nord, og der var ikke noget, der tydede på, at turen søndag morgen skulle gå til nordkysten. Tanken gik i stedet på Roskilde Fjord, men den åbne kyst er nu mit foretrukne område på denne tid af året.

Søndag morgen var der fuldstændig vindstille, og jeg var i syv sind: Skulle jeg alligevel satse på den åbne kyst? Valget faldt på nordkysten, men da bildøren blev åbnet på parkeringspladsen, lod dønningerne sig tydeligt høre. Ikke noget godt tegn, så jeg gik ned for at kigge på forholdene.

Det så nogenlunde fornuftigt ud, og jeg valgte at give det en chance. Ude mod vest hang en flot måne over Liseleje. Den måne, som i løbet af natten havde været næsten helt formørket.

Blog Image
Vandet var temmelig uklart, og der var meget drivende tang. Dønningerne tillod, at man vadede lige udenfor, hvor de brækkede på revlen. Ja, altså lige bortset fra en enkelte bølger, der lige er et nummer større end alle de andre. Når de kommer, gælder det om at få armene godt i vejret, springe lidt op eller i værste fald vende ryggen til og håbe det bedst.

Det gik dog, og jeg fik fisket et stykke ned ad strækket. Et hvidt glimt og en plask et godt stykke ude. Jeg troede først, det var en måge, som slog ned på sit bytte, men da der ikke steg en fugl til vejrs igen, var det jo nok en ørred, jeg havde set. Det blev desværre også den eneste fisk, jeg fik set denne augustmorgen.