Hullerne i flueæsken skal jo fyldes ud, og så er det, at man nogen gange får lyst til at prøve noget nyt.Efter at have bundet nogle af favoritterne til vinterfiskeriet – “Kobberbassen” og “Juletræet” – slog det mig, at det måske var en ide, at prøve at kombinere de to. Det blev til en flue med krop af kobberdubbing, mens hale og “hackle” bestod af kobberfarvet mylerrør. Blog Image

Dagen efter gik turen til en af favoritpladserne i Isefjorden. Her blev fluen testet, og man må sige, at den bestod prøven.

Fem blanke havørreder på 40-45 cm blev det til. Alle fanget på spinnestangen med bombardaflåd.Det er dog sandsynligt, at samme resultat kunne være opnået med andre fluer, for det var fisk med god appetit.

Tilbage stod nu at afgøre om nyskabelsen skulle hedde “Julebassen” eller “Kobbertræet”. Valget faldt på førstnævnte.