Vi var på Bornholm, og efter nogle dages fiskeri trængte vi til at prøve noget andet end sydkysten, hvor fiskeriet havde været meget svingende. Stig og jeg kørte derfor ud til den nordøstvendte klippekyst, hvor vi først prøvede en lille bugt uden held.

Lidt nord for bugten havde jeg året før fået en ørred på en lille klippe, og vi besluttede os for at prøve den igen. Klippen var ikke anderledes end en masse andre på denne side af øen, men den udmærkede sig ved at være lettilgængelig og ligge i behagelig afstand fra vejen. Vandet rundt om klippen var uroligt som altid, men ikke mere end vi fint kunne fiske.

Blog Image

Jeg prøvede med mit sædvanlige bombardaflåd, mens Stig gav den som blysvinger, og fiskene foretrak åbenbart metal. I hvert fald fik han hug, og med lidt besvær landende han en ørred midt i fyrrene.
Vi blev hurtigt enige om, at klippen var en sikker plads, men det langt fra var sikkert at få fiskene det sidste stykke fra vandet og op på klippen. Det kunne blive ret interessant at skulle lande en større fisk på stedet.

Blog Image

Det problem fik vi desværre ikke, men vi døbte dog stedet ”Klippen, der aldrig svigter”. Et par dage efter besøgte vi den igen, og nu hedder den ”Klippen, der sjældent svigter”. Til næste år hedder den måske ”Klippen, der nogle gange giver fisk”, og om nogle år ”Klippen, der engang gav en fisk”. Under alle omstændigheder holder vi jo meget af pladser, der har kastet fangst af sig og vender gerne tilbage til de gode minder.