Hele Liseleje åndede af sommerturiststemning med masser af folk ved iskiosken, parkeringspladsen og området ned mod stranden, da jeg ankom lidt over ni om aftenen.

Det var stadig lunt, og der er vel ikke noget at sige til, at de studsede lidt, de fire unge badenymfer, der havde deres base, lige hvor jeg kom ned på stranden iført lystfiskeruniformen med waders, jakke og fangstnet på ryggen. ”Skal du ud at fiske?”, spurgte den ene, men inden jeg kunne nå at svare, lød det fra en af de andre: ”Du er da åndsvag. Du kan da se, han har en fiskestang i hånden, ik’!”
Nå, så var formålet med påklædningen ligesom sat på plads, og jeg kunne bevæge mig ud på revlen og indlede fiskeriet.

Den første time bød ikke overraskende på mange hornfisk, der piskede efter fluen, men – heldigvis – undlod at tage fat i den for alvor. Der var mange små insekter på overfladen ført ud af dagens fralandsvind, og nogle fisk, som jeg ikke rigtig kunne bestemme, kom jævnligt op og tog dem. De reagerede overhovedet ikke på min flue, det var næppe ørreder, og hornfisk var det i hvert fald ikke. Sild måske?

Blog Image

Solen gik ned omkring kvart i ti, og hornfiskene tabte efterhånden interessen. Jeg skiftede grønbassen ud med en stor, sort muddlerflue, som gik lige under vandoverfladen. Der var ingen ørreder at se, men pludselig kom der et kontant hug helt ude i kastet. Jeg har stort set ikke fået nogen havørreder i hele maj måned, men fiskens bevægelser efterlod ingen tvivl: Lige på falderebet så det ud til at skulle lykkes.

Fisken lavede nogle korte, hidsige udløb, men kom uden den store dramatik ind til nettet. Oppe på land kunne jeg måle fisken til 48 cm. Den sorte muddlerflue sad helt gemt i gabet på den, så den havde hugget resolut.

Blog Image

Ser nu frem til den kommende uge med flere fridage, der passer fint med mine planer om aften- og natfiskeri. Man skal nemlig ikke glemme de timer, det tager den efterfølgende dag at komme sig over nattens udfoldelser, men det er som regel det hele værd.