Skulle jeg sætte den kobberfarvede eller den pinkfarvede flue på forfanget? Tja, hvis fiskene vil bide er det sikkert lige meget, og vil de ikke bide, er det også lige meget. Jeg valgte at helgardere ved at sætte begge fluer på 😉

Når der i det hele taget var så meget at vælge mellem skyldtes det, at et nyindkøbt dubbingsortiment med 12 forskellige farver var blevet omsat til fluer i et for mig helt usædvanligt binderaseri. Man fristes til at sige, at jeg havde været helt bindegal.
Raseriet holdt sig et par aftener, men aftog så i takt med at de tomme pladser i flueæsken blev fyldt ud. Alle fluer var farvemæssige varianter af den sædvanlige kobberbasse. Udover kobber – selvfølgelig – var der basser i guld, grøn, grå, brun, sølv og pink……… så kom bare an!

Blog Image

Lørdag var vinden i øst, og dermed var der åbent på min hjemlige plads. Jeg mødte først en spinnefisker, der netop havde fisket strækningen igennem uden at se eller mærke noget. Ikke den mest opløftende melding, men jeg fik dog set en efterfølger og mærket en enkelt meget forsigtig fisk, som nippede til fluen flere gange men undlod at tage afgørende fat.

Blog Image

Søndag tog jeg strækningen igen og gik helt ned, hvor det ellers gennemgående mørke bælte på en kort strækningen afløses af sandbund. Det var meget lavvandet, og de badekar, jeg gerne ville have fisket i, var nærmest tørlagt. De første 50 meter gav to undermålere. Den ene kunne bedst lide den pinkfarvede basse, mens den anden foretrak kobber. De næste to timer nedover resten af strækningen gav kun frisk, kold luft, men den var der til gengæld også rigeligt af.