Den korte lyse nat gled roligt over i morgenlyset. Årets længste dag startede tidligt, men den forventede opgående solkugle ude over Halsnæs forsvandt bag en stor regnbyge, som trak ind fra nordvest og fortsatte ned over Halsnæs og Hornsherred.Blog Image

Da klokken nærmere sig seks om morgenen, var solen nået så langt op, at den begyndte at sende sit lys ind over regnbygeskyen, som lå hen over land. Fra vores position på vestsiden af Isefjord så vi et fascinerende skue i et utal af blå nuancer, mens morgen blev til dag, og vi afsluttede nattens fiskeri.

Blog Image

En stor flok krager fløj ind over skoven, og nogle måger beklagede sig højlydt over vores tilstedeværelse. En enkelt hejre gled lydløst over himlen, og en sang, som jeg igennem længere tid jævnligt har lyttet tid, lå lige på læben. Den skotske sangerinde Karine Polwarts smukke sang ”Follow the Heron”.

By night and day
We’ll sport and we’ll play
And delight as the down dances over the bay
Sleep blows the breath of the morning away
And we follow the heron home

Vi fulgte også efter hejren og tog den lange vej syd om Isefjorden hjem til en velfortjent søvn efter en lang nat ved kysten.

Hvem er Karine Polwart? Ja, for et år siden vidste jeg det ikke, men så var jeg til en koncert med den skotske trio McCalmans og købte i den forbindelse deres seneste CD. På den var netop nummeret ”Follow the Heron”. Det førte mig videre til hende, og jeg er nu den lykkelige ejer af hendes udgivelser.
Jeg kan varmt anbefale dem, og de nysgerrige kan søge videre her: http://www.karinepolwart.com/

Blog Image