Med udsigt til nordøstlig vind faldt dagens valg på Isefjorden og en plads på østsiden, hvor vinden ville komme i ryggen. Frosten sad endnu i græsset, da jeg kørte hjemmefra, og klokken var lidt over syv, da jeg nåede frem.
Nogle velkendte biler holdt på parkeringspladsen sammen med en bil fra Danmarks Radio. Jeg kendte godt historien bag. Kent Bille skulle interviewes til ”Aftenshowet” om kystfiskeriets lyksaligheder, og han havde allieret sig med Ask og Lars Juel, så det kunne dårligt gå galt. Jeg fik ringet Lars op. Han kunne fortælle, at de var gået sydpå, så jeg valgte at gå omkring 1,5 km nordpå til en plads, der tidligere har givet fisk.

Blog Image

Efter et kvarter var der hug, og dagens første fisk kom ind. Den opførte sig mærkeligt, og det viste sig, at jeg havde kroget den oven i hovedet med den øverste flue på forfanget. Det er sket for mig før (se historien fra d.), og jeg valgte derfor at fjerne den nederste flue. Fisken var lidt over målet og kom ud igen.
Da jeg bandt fluer for nylig, løb jeg tør for kobberdubbing til Kobberbassen. Jeg lavede i stedet et grønligt dubbingmix og bandt nogle ”Grønbasser”. Det var en af dem, der nu sad for enden af forfanget.

I næste kast var der igen hug, men den røg af, og jeg mistede kontakten med flokken og fiskede videre. Lidt længere henne sende jeg et kast retur, og igen var der hug, og igen røg fiskene af.
Jeg fortsatte hen ad strækningen og fandt en anden flok. Det gav et par fisk, og den ene røg med hjem til aftensmaden.Blog Image

Da klokken nærmede sig 11, var aktiviteten stilnet af, og jeg regnede ikke med mere, men valgte alligevel at gå tilbage for at fiske strækningen igennem en sidste gang. Det gav først en undermålet, derefter et par fisk lige omkring de 40. Så fik jeg en fin fisk på 45-46 cm., flot med store sorte pletter, og jeg var egentlig ved at være fiskemæt, men fiskene var jo tydeligvis i området, så jeg måtte prøve igen. Der var straks bud efter Grønbassen, og denne gang var det en noget større fisk. Den blev kørt træt og kom i nettet, og jeg kunne måle den til 55 cm.

Blog Image

Så synes jeg, det kunne være nok, og efter en hård travetur kom jeg dampende af sved tilbage til bilen. De andre var kørt, men jeg fik ringet dem op. De havde ikke haft heldet med sig.
Sådan er kystfiskeri jo. Det gælder om at være det rette sted på rette tid…. og så hjælper det sikkert også med en Grønbasse for enden af linen.