Jeg plejer ellers aldrig at gå op i point og konkurrencer, men når man nu for en gang skyld er med i topracet i klubkonkurrencen, bliver man jo grebet lidt af stemningen.

Tirsdag ringede jeg til Ib, som fører årets kystkonkurrence i foreningen, for lige at sikre mig, at han vidste, at der var klubtur med chance for at score point både lørdag og søndag. Klubbladet var nemlig ikke nået ud med denne information endnu, og alt skal jo gå fair til.

Det blev han ikke begejstret for at høre, for konen havde lokket ham med til Tønder for at se ”sort sol” ud på marsken. Som nummer to i den øjeblikkelige stilling kunne jeg jo dårligt skjule mine forhåbninger til den kommende weekend. Det så ud til, at det skulle blive nemt at overtage førerpositionen.

Torsdag ringede så Ib og fortalte, at han havde fået fri til at fiske om lørdagen. Kunne jeg mon foreslå ham et sted at tage hen i det sønderjyske? Jeg kunne ikke lige på stående fod komme på en rigtig elendig plads, så i stedet kom jeg til at foreslå ham at tage til Als.

Lørdagen oprandt, og med udsigt til kraftig vestenvind tog jeg morgenfærgen til Rørvig for at få vinden i ryggen. Den første plads gav absolut intet. Vandet var mørkt og fyldt med irriterende fedtemøj. Efter et par timer kørte jeg sydpå til en anden, velkendt plads. Her var 5-6 mand på fællestur ved at rigge til. At dømme efter deres attituder og den kasse øl, der stod til fri afbenyttelse bag i den ene bil, havde de næppe i sinde at bevæge sig særlig langt væk fra parkeringspladsen, så jeg blev færdig i en fart og stak nordover til nogle gode rev, der tidligere havde givet fisk.

Blog Image

I løbet af dagen steg vandet i fjorden betragteligt, og mængden af løstdrivende ålegræs steg tilsvarende. Det tørre ålegræs, der tidligere var drevet i land, blev nu i kraft af den høje vandstand trukket ud i vandet igen. Store øer af græs kom drivende og blev efterhånden fordelt i vandet, så det var næsten umuligt at fiske. En enkelt ørred midt i fyrrene fandt dog frem til fluen, men efter nogle spring røg den desværre af. Nå pyt, der var jo endnu en hel dag til at fange de to ørreder, man maksimalt kan indveje pr. tur til klubkonkurrencen.

Søndag morgen stod jeg ved Liseleje, lige da det lysnede. Regnen silede ned, og en kraftig vind fra syd-sydvest sendte bølger ind mod land. Det var heldigvis så tilpas lavvandet, at man lige netop kunne gå udenfor revlen, uden at bølgerne var et problem.

Der lugtede rigtigt af havørred, og forhåbningerne var i top, men blev dog grundigt skuffede. En enkelt uinteresseret fisk viste sig i et spring langt ude. Ellers skete der absolut intet, og midt på formiddagen kørte jeg hjem til et varmt bad.

Da klokken nærmede sig indvejningstidspunktet kl. 16, ringede telefonen. Det var Ib, der var på vej hjem fra Sønderjylland. Han ville lige tilmelde en fisk til klubkonkurrencen. Han havde nemlig dagen før på Als landet en imponerende hornfisk på 375 g.

Ingen andre mødte op til indvejningen, og selv Lars Juel havde haft en tur til Røsnæs uden fangst. Ib var dermed weekendens klare vinder og lagde yderligere afstand til forfølgerne.