Mange steder langs kysten er der bebygget næsten ud til strandkanten, og det betyder desværre, at kysten ikke får lov til at passe sig selv, men bliver forstærket på forskellig måde.

I værste fald sker det med gamle betonelementer, murbrokker og andet bygningsaffald. I bedste fald med natursten.

Blog Image

På nogle kyststrækninger kan man få lov til at opleve den særlige natur, der opstår, hvor havets kræfter får lov til uhindret at bide af landjorden. Hvor skoven går helt ud til kystlinien, æder havet fundamentet væk under store træer, som lægger sig dramatisk ud i vandet. For os i waders er det sjældent et problem at komme forbi, men for den almindelige strandgæst stopper turen langs kysten ofte her. Træet har lagt sig som en naturlig barriere.

Lad os prise os lykkelige for, at fremsynede folk i tide sørgede for, at kysten ikke overalt blev plastret til med bebyggelse, og havet stadig kan få lov til at vise tænder og skabe dynamisk og dramatisk natur.