August sluttede flot af denne morgen ved Liseleje. En tågebanke trak fra skoven og skydeterrænet ned over stranden og ud over vandet, men solen farvelagde himlen bagved.

Blog Image

Der var masser af liv i vandet, og overfalden blev jævnligt brudt. Jeg kastede til flere fisk, men der var ingen kontakt. Nogle fisk forfulgte bombardaflåddet, men de viste ikke interesse for fluen. Jeg gætter på, at det var hornfisk, men jeg fik dem ikke rigtigt at se. Ørreder var det dog næppe.

Sådan fortsatte det den næste time, mens jeg stille og roligt fiskede ned ad strækningen, og da der endelig kom et hug, var jeg først i tvivl, om det måske var en fejlkroget hornfisk.
Fiskens måde at bevæge sig på tydede dog på ørred, og da den kom ind over sandbunden, kunne jeg se, at det heldigvis holdt stik. Den blev kørt træt og kom i nettet. Inden på land blev den målt til 49 cm.

Blog Image

Fisken havde hugget på en kobberbasse, og på tilbagevejen var der to ørreder mere, der faldt for fristelsen. Det var dog begge nogle af de ”nye”. Altså fisk, som er trukket ud i havet i foråret og nu strejfer rundt i småflokke på nordkysten. De er typisk omkring 25 cm lange, og forhåbentlig overlever de at blive fanget nogle gange her i efteråret, så de næste efterår måler omkring den halve meter, som den første jeg fik på land. Måske fangede jeg netop den sidste efterår!? I så fald et dejligt gensyn med et gammelt bekendtskab.