Hvad stiller man op, når man kommer til en ny kystplads? På de gammelkendte pladser ved man lige, hvad man skal gøre. Man ved, hvor man vil starte, hvad man vil fiske med og hvilken strækning, der skal affiskes under de givne forhold. På den nye plads er der derimod ingen erfaringer at trække på, men alligevel kan man godt forberede sig.

Vi var på en forlænget weekend på Samsø, hvor jeg kun havde været én gang tidligere. I dagene op til havde jeg kigget grundigt på luftfotos på Google Maps på internettet og udsøgt mig nogle pladser, der så spændende ud. Jeg havde også bemærket mig, hvor der lå joller på stranden, for her er der som regel også mulighed for at køre ned til vandet med bilen.

Blog Image

I løbet af de første dage fik jeg besøgt 4-5 pladser, som så rigtig gode ud. Jeg fik fisket på nogle spændende rev og affisket nogle meget lange mørke bælter. Jeg fik fisket i stille vand, men også på steder, hvor bølgerne rullede ind over stenene og skabte liv i vandet, men lige meget hjalp det. Fiskene havde tilsyneladende ikke læst den samme teoribog som jeg, og de opholdt sig åbenbart andre steder eller tog i hvert fald ikke føde til sig.