Lige da det lysnede, mødtes vi på Lars’ ejendom ved Holbæk og kørte derfra til den udvalgte plads på Vestsjælland. For første gang skulle jeg fiske sammen med Per, for endelig var en gammel aftale faldet på plads her mellem jul og nytår.

Vi riggede fluestængerne til og fiskede på nogle fine mørke bælter, der dog ikke gav fisk. Lars havde som sædvanlig fuld fart på og forsvandt hurtigt bag den næste pynt. Efter en times tid ringede vi ham op for at spørge, om vi ikke skulle finde en anden plads. Det syntes han ikke, der var grund til. Han havde lige fanget en fin havørred på ca. 1½ kg og havde desuden set en flok regnbuer, der trak rundt helt tæt ved land i et smalt mørkt bælte.

Blog Image

Vi gik ud til ham for at deltage i løjerne, men det gav dog ikke flere fisk før til allersidst, da vi på tilbagevejen prøvede en mørk plet, hvor vi tidligere havde forsøgt uden held. Pludselig var der imidlertid bud efter min Kobberbasse og endnu en fin blank havørred kom på land.

I vores bestræbelser på at finde fiskene var vi kommet 3-4 km væk fra parkeringspladsen, så vi fik virkelig brændt noget af julefedtet af, inden vi midt på eftermiddagen nåede tilbage til bilen.

Blog Image

På vejen tilbage kunne vi nyde synet af et par marsvin, der trak langs kysten i det strømfyldte vand.

Når man vælger at fiske på pladser, der ligger lidt væk fra den nærmeste parkeringsplads, bliver man sjældent forstyrret af andre fiskere. Dertil er vi for dovent et folkefærd. Men vi mødte dog en enkelt anden fisker på turen, og han havde været endnu længere væk end os. Tilmed var han omkring de 70 år, men det er nok netop sådan nogle udflugter langs en stenet kyst, der holder en frisk og rørig, når man når op i årene. Det må jeg huske, når den tid kommer.