Vi var på Samsø, og jeg kørte rundt for at prøve nye pladser, og én af dem, der skulle forsøges, var Besser Rev.

Vi parkerede, steg ud og kunne kigge ud ad en lang smal tange, hvor der på havsiden var et langt, smalt mørkt bælte helt inde ved land. Et rigtigt havørred-badekar, og det var bare at starte i den ene ende og fiske derudaf i håb om at støde på de blanke, der tydeligvis kunne træffes overalt, men sandsynligvis trak rundt i flokke, og det var bare et spørgsmål om at finde flokken.

Jeg valgte bombardaflåd og flue, som jeg som regel gør, når der skal afsøges længere strækninger. Man får affisket en masse vand i forhold til det, man når med fluestangen, hvor man bliver nødt til at satse på udvalgte steder. Lige meget hjalp det dog denne dag, hvor der ikke var en fisk at opdrive.

I stedet blev der tid til at kigge på den unikke natur med den lange smalle landstrimmel, der strækker sig mange kilometer – først mod nordøst, hvorefter den drejer rundt mod nord og ender med at pege mod nordvest ud mod øen Kyholm. Undervejs beder den sig ud, og der er steder med små højdedrag undervejs.

Blog Image
Få hundrede meter ude af revet finder man Draget, som er det smalleste og laveste sted. Det er oversvømmet ved høj vandstand, hvilket ikke er et problem for os lystfiskere, men den eneste vandrer, der denne dag tog turen ud på revet, havde et par gamle waders over nakken. Sikkert en god ide, hvis man ikke vil blive fanget af højvandet.

Længst ude finder man den dybe indsejling til Stavn Fjord. Her er der på begge sider gamle skanser fra Englandskrigene i starten af 1800-tallet. Selve Stavn Fjord er ikke særlig interessant set med lystfiskerbriller, men bemærkelsesværdig med sine mange høj, skovklædte holme, der denne dag stak hovederne ud af disen.