Vinden og vandet var tydeligvis blevet koldere denne morgen, da det endelig lykkedes at få tid til en september-kysttur på den hjemlige strækning af nordkysten.
En jævn vind fra nordøst havde dagen før rejst bølgerne, og selv om den havde lagt sig i nattens løb, var der stadig dønninger, som knækkede hen over revlen. De havde netop den størrelse, hvor man må foretage et valg: Enten stå lige hvor de knækker på revlen eller vade så langt ud, at de bare ruller roligt forbi. Jeg valgte det sidste, selvom det altid indebærer den risiko, at dønning nr. 37 eller 63 eller…. er lige det nummer større end de andre, som gør, at man vender ryggen til, springer i vejret og i øvrigt håber det bedste.

Det lykkedes at fiske ned ad strækningen uden at blive væltet helt omkuld, selvom det var lige spændende nok et par gange. Udbyttet var tre af de nu talrige undermålere, der har holdt deres indtog på nordkysten. De kunne ikke stå for en kobberbasse så nedslidt, at den vist kun bør kaldes en ”basse”.

Blog Image