Dagens første stop var bunden af Isefjorden, som i dagene op til havde givet gode fisk til flere fra foreningen. Vi havde dog ikke heldet med os, og da klokken nærmede sig 12, tog vi en hurtig beslutning og hoppede i bilen igen.

Målet var Asnæs med et lønligt håb om, at vinden ville blive i nord og i hvert fald ikke svinge mod vest. Fremme på pladsen kunne vi konstatere, at vore bønner var blevet hørt. Vandet så fint ud, vinden kom godt nok ind fra højre til gene for fluekastet, så jeg valgte spin og bombarda, mens Rino sværgede til fluestangen.

Den første time gav ingen fisk eller kontakter, og da der samtidig drev nogle kraftige snebyger ned gennem bælthavet, var håbet ved at svinde ud. Pludselig var der imidlertid bud efter min Kobberbasse. Ikke en voldsom stor fisk, men den fightede rigtig godt. Da den sprang ud af vandet afslørede den en rødlig side. En undsluppen regnbue, men med fine finner viste det sig, da den endelig kom på land. En fisk på halvmeteren.

Blog Image

Det gav selvfølgelig mod på mere, og længere nede ad strækket fandt jeg igen fisk. Tre havørreder lige under målet faldt for fluen. Derefter klingede det ud, og mens kraftig snefald skiftede med strålende solskin, satte vi midt på eftermiddagen kursen tilbage til Nordsjælland.