En nyindkøbt, letbrugt Scott-fluestang skulle denne septembermorgen afprøves ude ved vandet. Gennem lang tid har spinnestang og bombardaflåd været det foretrukne våben, men denne morgen skulle der fiskes med ”ren flue”, som Kent Bille plejer at sige.

Efter at have afhentet Lars kørte vi hen over Sjælland for at lande på den udvalgt plads på Vestsjælland, lige da det begyndte at lysne. Vi fik rigget til og kom ned til vandet, hvor Lars straks fangede dagens første ørred – en undermåler, der hurtigt kom ud igen. Lidt efter fik jeg hug, men selvom den tog godt fat i fluen, røg den hurtigt af. Nå, det var heldigvis en mindre fisk. Den næste, der huggede, var noget større, men den røg også af. Da fluen lidt senere blev taget nærmere i øjesyn, viste det sig, at krogspidsen var bøjet 90 grader, sandsynligvis efter nærkontakt med en sten i bagkastet. En anden grønbasse kom på forfanget og gav lidt senere en undermåler.

Blog Image

Lars fik flere mindre fisk, og jeg så en enkelt stor fisk springe fri af vandet, men fik desværre ikke kontakt med den. I stedet huggede endnu en undermåler. Vi var ved at afslutte vores fiskeri på strækket, da Lars endelig fik en god fisk på 46 cm. Vi valgte at køre videre, og fandt frem til Ole og Stig fra foreningen på en plads 5 km længere nordpå.

Blog Image

De havde ikke fanget meget, men havde dog set enkelte fisk, så vi prøvede også strækningen. Fiskeriet var noget besværliggjort på grund af de mange trådalger, der noget stedet stod tæt i vandet. Da der samtidig var lavvande, var det kun muligt at fiske på enkelte steder.

Lars forsvandt ude i horisonten, mens jeg valgte at fiske tilbage mod bilen. Efter at have passeret Ole på tilbagevejen, valgte jeg at prøve et mørk bælte i kanten af et større rev. Der var langt derud selv ved lavvande, så det blev bombardaflåddet, der kom i aktion, og allerede i første kast var der en fisk, der tog fluen lige på grænsen mellem den mørke bund og sandbunden. Det var en god fisk, som kom i nette og oppe på land blev målt til 48 cm. I kastet efter huggede en undermåler samme sted.

Blog Image

Lars kom tilbage sammen med Stig, og de kom med ud på revet for at prøve fiskeriet. Det var dog mig, der igen fik hug. Denne gang endnu en pæn fisk på 45 cm.

Stig og Ole, som jo var de første på pladsen, havde stadig ikke heldet med sig, og for at strø lidt ekstra salt i såret fangede Lars derefter dagens største ørred på 53 cm, for lidt senere at slutte dagen af med endnu én midt i fyrrene.

Derefter forlod vi alle pladsen. Stig og Ole fortsatte til den plads, hvor Lars og jeg var startet. Vi kørte derimod hjem med de gode fisk og oplevelser i bagagen. Sådan er fordelingen af livet goder jo nogen gange ganske uretfærdig.