Vi siger nogle gange at det ikke kun drejer sig om at fange fisk. Naturoplevelserne er også vigtige. Måske er det bare efterrationaliseringer, vi laver på dage, hvor fiskeriet svigter, og hvor vi alligevel gerne vil kunne begrunde og forklare, hvorfor vi bruger flere timer ude ved kysten, men jeg ville nødigt undvære de visuelle indtryk, jeg får ude ved kysten, og som mit lille kamera tillader mig at tage med hjem.

Denne februardag svigtede fiskeriet, da jeg fiskede på en storstenet strækning af Bornholms sydkyst. Derfor var det nok også lettere at afsætte tid til at tage kameraet op af lommen med jævne mellemrum, for da solen begyndte at bryde gennem skydækket, kastede den et smukt og varieret lys hen over stenene og det oprørte vand rundt om.

Blog Image

Lyset var i bogstavelig forstand ubeskriveligt. Det skulle ses og forstås med øjet. Jeg havde som altid kameraet i den ene store lomme i vadejakken og kunne hurtigt få det frem, men på de få sekunder, det tog at blive klar, havde lyset ofte ændret sig. Det var dog stadig værd at fotografere, og på tilbageturen sidst på eftermiddagen kom de røde nuancer med, da solen gik ned bag odden.