For et stykke tid siden skrev jeg om, hvordan man kunne sætte sig på ”Stand by”, mens man fiskede, for så at vågne hurtigt op til dåd, når noget puslede ved fluen eller viste sig i overfladen, vel vidende at dette ”noget” altid var en havørred.

Sådan er det ikke mere, for nu har hornfiskene indfundet sig ved alle kyster, og på morgenens tur til Isefjorden var der kontakt med hornfisk i stort set hvert eneste kast.
Under de forhold bliver man selvfølgelig ikke spændt som en fjeder, hver gang der er tegn på fisk. Man får tværtimod et yderst flegmatisk forhold til fiskeriet, hvis der da ikke lige springer en havørred ud af vandet.

Det gjorde der desværre ikke denne morgen. Fiskene fra de to seneste weekender havde tilsyneladende fundet andre ålegræsbælter at boltre sig på, så jeg måtte nøjes med de mange hornfisk.

Blog Image

Men det var en smuk, stille morgen, hvor solen efterhånden fik brændt morgentågen af. Stilheden blev brudt, da en fisker kom i sin motorbåd for at tømme sine rejeruser. Jeg talte lidt med ham og fik set, hvor utrolig mange rejer, der hopper rundt inde på det lave fjordvand. Bortset fra de mange rejer var der også en masse hundestejler i ruserne, mens kutlingerne åbenbart var for små til at blive fanget af maskerne.

I hvert fald ingen tvivl om, at der er masser af fødeemner for fiskene inde på det lave vand.

På vej hjem kørte jeg over Frederikssundsbroen, hvor mindst 20 mand stod skulder ved skulder for at fange hornfisk. I betragtning af hvor mange hornfisk, der er overalt i fjordene, kan det godt undre lidt, hvorfor man i den grad klumper sig sammen. Men måske er det netop samværet der trækker? Personligt foretrækker jeg roen på mere ensomme kyststrækninger, men sådan er vi jo så forskellige.