Vi var på efterårsferie, og onsdag formiddag kørte jeg ned til Mariager Fjord, hvor vinden var så svag, at jeg valgte at sætte flyderingen i vandet. Inde i den første bugt på meget lavt vand var den første kontakt med fisk. Fiskene gik tilsyneladende på lavt vand, så jeg sejlede i land igen og vadefiskede i stedet. De næste 4 timer gav 10-15 fisk, samt en masse andre kontakte. En enkelt fisk på ca. 2 kg røg af inde ved nettet, eller fisk omkring målet.

Blog Image

Det var de typiske storplettede fjordørreder. Alle fisk blev fanget på spinnestang og bombarda med en kobberbasse for enden. Den er de ikke så bekendt med i det jyske, men den virker som sædvanlig glimrende.

Sidst på dagen var der konkurrence fra en sæl, der huserede lige ud for mig. Der var desværre også mere unfair konkurrence, idet en lille plastikflaske senere viste sig at markere et ulovligt garn.

Blog Image

Næste morgen var jeg så ude ved solopgang med en klar forventning om at skulle tømme fjorden for de resterende fisk. Men den store flok fra dagen før var søgt andre steder hen, så det gav kun tre mindre fisk i alt.

Prøvede igen fredag morgen, men der var der absolut ingen fisk overhovedet, så jeg skulle nok have afprøvet nogle flere pladser, men fruen syntes, at vi også skulle lave andre ting, så det….. Det gav dog nogle fine morgenbilleder med lettende tåge, joller, svaner og andre dekorative elementer.