Efter en eftermiddag med fremragende fiskeri et par uger tidligere trak det i mig for at komme til Haderslev Fjord igen. Det blev til en forlænget weekend sammen med fruen på et lokalt hotel med ret til fiskeri i en passende afmålt mængde.

Lørdagen var dagen, hvor der virkelig skulle satses, og sammen med min ven Jesper fra lokalområdet kørte vi ud på nordsiden af fjorden med flyderinge bag i bilerne. På den udvalgte strækning er der så mudret mange steder, at det er umuligt at vade udenfor rørskovsbræmmen. Vi havde derfor valgt flyderingene for at få større bevægelsesfrihed.

Vi fik kæmpet os den gennem skoven ned til vandet med flyderingene på nakken, men da vi var klar til at stå til søs, kunne jeg se, at min ring havde tabt luft. Noget at stoffet havde sat sig i klemme i ventilen, så den ikke lukkede rigtigt til. Jeg måtte derfor traske den lange vej tilbage til bilen, mens Jesper satte fra land.

Da jeg kom tilbage fra bilen med pumpen, opdagede jeg til min ærgrelse, at jeg havde glemt den rette studs til enden af pumpen, så den passede ikke til hullet i ventilen. Tredje gang måtte jeg op og ned ad skrænten, inden jeg endelig – efter en halv time – kunne komme ud på vandet, som jeg var sikker på, at Jesper i mellemtiden havde tømt for fisk.

Blog Image

Det havde han nu ikke, eller også var det bare tomt i forvejen. Han havde også fået varmen, for inden han fik tænkt på konsekvenserne, havde han ladet sig glide med strømmen et godt stykke østpå. Tidevandsstrømmen viste sig overraskende stærk, og det havde været et sejt arbejde at komme tilbage til udgangspunktet. Fisk havde han ikke mærket nogen af, selvom han havde fisket netop det stræk, der et par uger før havde givet mig rigtig godt med fisk.

Vi fiskede i flere timer uden at mærke noget, og da strømmen efterhånden aftog, fandt vi det forsvarligt at krydse fjorden. Vi prøvede derfor sydsiden, og her var der endelig en ørred på ca. 1½ kg, der forbarmede sig over turisten fra Sjælland, så dagen dermed bød på andet end motion.

Blog Image

Blog Image