Jeg bor ud til en kyst, hvor vindretning og –styrke er altafgørende for, om der kan blive tale om at tage på kysttur eller ej.
To dage før havde vinden været i nord, og selvom den lagde sig i løbet af natten, løb der stadig dønninger ind om morgenen, netop så store, at det kun lige lod sig gøre at fiske. Denne tirsdag morgen var der igen udsigt til en fisketur, da jeg først skulle være på et kursussted klokken ni. Som forberedelse gik jeg aftenen før ind på Farvandsvæsenets hjemmeside, hvor man time for time kan se vindens udvikling de næste to døgn frem. Godt nok en prognose, men en meget præcis af slagsen.

Prognosen lovede, at vinden i løbet af natten ville dreje til syd, så det var med forventning om fint fiskevand jeg kørte ud til nordkysten, da klokken var lidt over fem. Det viste sig da også at holde stik. Vandet var rimelig fladt, og allerede efter et kvarter var der en ørred, der snuppede den kobberbasse, der denne morgen sad for enden af forfanget. Den kom på land og blev målt til midt i fyrrene.
Senere var der flere kontakter, men ikke flere krogede fisk.

Blog Image

Når man hører vejrudsigten i radioen, handler det som regel om udsigten til sol eller regn. Temperaturen hører man som regel også om, men sjældent vindretningen. En essentiel oplysning for os kystfiskere, men næppe interessant for bymennesker, og redaktøren af vejrudsigten tilhører med stor sandsynlighed den sidste gruppe. Så meget desto bedre, at Farvandsvæsenet fortæller detaljeret om vindretning, vindstyrke, høj- og lavvande, bølgehøjde, vandtemperatur… ja, faktisk kan man finde alt på nær oplysninger om regn, sol og lufttemperatur J Du finder den glimrende side her.