Temperaturen holdt sig lige netop over frysepunktet, og der var ingen vind, så det var lige til at klare, da Lars og jeg indledte morgenfiskeriet i en afkrog af Isefjorden, hvor vi havde forventning om at finde en flok fisk. Lars havde nemlig haft held der tidligere på ugen, og det viste sig da også, at de var der endnu.

Netop som vi var kommet, viste den første fisk sig i overfladen, og snart fulgte flere efter. Fiskene blev ved med at vise sig de næste timer, nogen gange hektisk, andre gange holdt de pauser på 5-10 minutter.

De var bestemt svære at få til at hugge, og i starten kunne jeg slet ikke få kontakt med dem. Inden der var gået en halv time, havde Lars fanget de første fire, men jeg stadig ikke havde haft så meget som et forsigtigt hug. Men da jeg begyndte at fiske ultralangsomt med lange pauser, hvor fluen sank langsomt ned gennem vandet, kom huggene, og jeg fik de første fisk på land.

Blog Image

Lars lagde ud med en blankfisk midt i fyrrene, og min anden fisk var også blank og knap halvmeteren, men ellers var der mange farvede fisk. Et par af dem var tæt på 2 kg, og de var i forbavsende flot kondition og havde næppe været på leg. De røg selvfølgelig ud igen sammen med en del undermålere.

Lars kørte hjem efter et par timer, men da havde han også fanget 11 ørreder. Jeg nåede op på 12, men måtte også bruge nogle timer mere på det. En enkelt fisk på et par kg slog sig af. Den ville jeg gerne have set nærmere på i betragtning af, at det var sidste chance for at slå Ib i vores klubkonkurrence. Det skulle da også vise sig, at jeg netop kom til at mangle point svarende til ét kg ørred, men ud af 12 fisk var der altså kun én, der både var blank og over målet, så det…..