Som for et par dage siden mødtes Lars og jeg, lige da solen var stået op på den udvalgte plads i Isefjorden. Temperaturen sneg sig lige over frysepunktet, og en svag pålandsvind lavede små bølger på vandet. Det var hundekoldt.

Vi havde kun taget et par kast, da den første fisk viste sig i overfladen, og som sædvanlig fik Lars hurtigt nogle fisk på land. Mest undermålere, men også et par store imellem. Den ene blank, men med faste skæl, så den røg sammen med de øvrige tilbage i fjorden.

Blog Image
Jeg fik også nogle stykker under målet, men havde lidt svært ved at få dem til at hugge. Selv om vi så mange fisk i overfladen, var det tit ultralangsom indtagning helt hen over bunden, der skulle til for at udløse huggene, som tilmed kom meget forsigtigt.

Lars fik sin dagkvote på 10-12 fisk og kørte hjem igen. Jeg skiftede den lille kobberbasse ud med en gråbasse, og det kunne de åbenbart bedre bruge, for nu kom huggene endelig, og den næste time gav seks fisk mere, så dagens total kom op på ti. Alle dog lige omkring eller under målet. I øvrigt flest blanke i modsætning til sidst, vi var der.

Blog Image

Hvis nogen skulle være i tvivl, er en gråbasse en flue, der består af en klat grå dubbing bundet på en vægtbelastet krog og derefter kradset lidt op med lidt velcro. Lars fangede sine fisk på en kobberbasse, der efterhånden blev så slidt, at halvdelen af dubbingen var forsvundet og der var frit kig ind til den nøgne krog. Det generede imidlertid ikke fiskene, som blev ved med at hugge på den.

Ved middagstid døde det ud, og jeg kørte tilbage til Frederiksværk for at klare de praktiske forberedelser til den kommende nytårsfest. Det er heldigvis klaret nu, så i morgen tidlig står vi nok ude ved vandet igen i håb om, at en af de store blanke kommer forbi.