Hvorfor tager jeg ud på lige netop de kystpladser, som jeg gør? Hvad er det der gør, at jeg vælger dem frem for så mange andre?

Spørgsmålet blev aktuelt i går, da jeg forberedte et foredrag om mine kystpladser til en klubaften i foreningen.

Svaret er nok forholdsvis enkelt: Det er de steder, jeg har fanget fisk og derfor vender tilbage til. Og når man vender tilbage mange gange, skal man jo nok fange flere fisk, og så kører det i ring….

Jeg har stort set aldrig haft held med at fange fisk på velkendte pladser som Vellerup Vig, Bramsnæs og Tempelkrogen. Derfor kommer jeg der sjældent, men det er jo ikke ensbetydende med, at der ingen fisk er, eller at andre ikke kan have fine resultater, men vi holder jo mest af vore egne ”børn” 🙂

På klubaftenen gennemgik jeg en række kystpladser rundt på Sjælland. Nogen vil nok være mere tilbageholdende med at afsløre deres hotspots, men da jeg mest fisker på pladser, hvor man skal flytte benene, og hvor der er godt med plads til siderne, nærer jeg ikke den store frygt for at blive overrendt.

Måske var der heller ikke den helt store tiltro til det, jeg fortalte. I hvert fald var der én, der til sidst spurgte: ”…og hvor fisker du så selv?!”