I går var der én fisk til otte mand. I dag var der 12 fisk til én mand….og det var mig smiley

Lidt over otte om morgenen stod jeg klar ved Isefjorden og så straks en fisk i overfladen. Hug i anden kast og en fin blank målsfisk kom ind og røg tilbage i fjorden. Det samme skete i tredje kast. Fin start på dagen.

I næste kast hørte jeg desværre den velkendte lyd af spunden line, som ryger af i en lille klump og kun med besvær kommer ud gennem øjerne. Fluen nåede dog ud til fiskene, og der var igen hug med det samme. Desværre knækkede linen, lige da jeg strammede op efter hugget. Da jeg fik kørt linen ind, kunne jeg se, at den var knækket midt i den klump line, der var røget med ud. Surt….ikke mindst for fisken.

Jeg fik rigget et nyt bombardaflåd til og var klar igen, da en sæl stak hovedet op, og det næste kvarter jog den rundt med fiskene i området. Derefter forsvandt den – sikkert ret mæt – og vendte ikke tilbage igen.

I dagens løb viste fiskene sig med mellemrum, og der var korte perioder, hvor de huggede villigt. Ellers var de ret ligeglade med fluen.
En overgang svømmede de rundt inde på kun en halv meter vand, og til en afveksling blev det fluestangen, der kom i aktion.

Fiskene var fortrinsvis små blanke målsfisk. En par gode fisk på 45 og 48 cm var dagens behagelige undtagelser. Fluen, de fleste blev fanget på, var en pink udgave af kobberbassen.