Det var lykkedes at tilrettelægge arbejdet, så jeg kunne drage afsted allerede ved middagstid, og med Rino som ledsager tog jeg turen ud til den plads, der er par dage i forvejen havde budt på så fint fiskeri.

Fremme på pladsen kunne vi straks konstatere, at den allerede var besat med tre andre fiskere. Lidt overraskende midt på en hverdag, men bare ærgerligt. Vi var jo ikke kommet først.

Mens vi riggede til, kørte den ene af de tre, og vi fandt plads ved siden af de to andre. Inde ved stenene lå åbenbart dagens fangst: En lille ørred, som var klart under målet.
Lidt senere fangede den ene endnu en lille ørred, som til min overraskelse blev slået ihjel og smidt på land. Den anden fisker fik også en fisk, som han ligeledes slog ihjel. Idet jeg passerede ham, bemærkede han, at “den vist lige gik an”. Jeg tænkte, at det kunne vi da hurtigt få afklaret og fandt målebåndet frem og målte den til 39 cm. Gik derefter hen og målte den første fisk inde ved stenene. Den målte 37 cm.

Kort tid efter pakkede de deres ting og fik hurtigt fiskene lempet ned i en plastikpose. “Undermålere”……..og jeg tænkte ikke kun på fiskene.

Vi havde nu i en periode pladsen for os selv, og Rino fik hurtigt tre målsfisk, som røg ud igen. Jeg havde ikke det store held, og i løbet af dagen blev det til tre mindre ørreder, alle farvede. Rino fik yderligere 3-4 fisk med en farvet på ca. 55 cm imellem.

Dagens mand blev Reinar fra vores forening. Han dukkede op ud på eftermiddagen, og han fik en del fisk på flue og bombardaflåd. Blandt dem var en smækfed blankfisk på knap 2 kg.

Fotos: Rino Hansen