“Solskinsøen med de vilde havørreder”….. er det ikke det billede, vi har på nethinden, når vi som besøgende lystfiskere kommer til Bornholm?

Virkeligheden denne lørdag i februar bød på tåge, og den eneste fisk, vi 13 mand havde held til at fange, var en regnbueørred 😉

Første dag på vores foreningstur var vi taget på sydkysten. Da vi kom til parkeringspladsen, mødte vi som det første en bilfuld sjællændere, som netop havde afsluttet deres fiskeri. Deres melding var “nul fisk”, og de foregående dage havde heller ikke givet noget særligt. Ikke lige den melding vi håbede på!

Vi gav alligevel strækningen en chance, og jeg fandt hurtigt over til mit favorit-badekar. Det meste af det var desværre sandet til, men efter et par minutter viste en fisk sig i overfladen. Fluen kom hurtigt ud i området, men mod forventning skete der intet, og fisken viste sig ikke igen.

Sergio var gået til den anden side, og på et lille rev fik han hug af en god fisk, som fightede hårdt.
Han fik den ind, og til hans overraskelse viste det sig at være en flot regnbueørred, blank med stort set hele finner. Vi målte den til 51 cm og vægten sagde 1,5 kg.
Da han rensende den om aftenen, kunne vi se, at den havde spist store mængder af tanglopper.