Indrømmet: Det er ikke noget, jeg selv har opfundet! Et medlem af foreningen fortalte om teknikken, og jeg har også fundet det andre steder på nettet, men alligevel var det lidt af en åbenbaring for mig, at man kan lave varmrøget havørred på en Webergrill.

Tidligere har jeg røget fisk i de små røgoven af ABU-typen. Det bliver såmænd udmærket, men der er meget rengøringsarbejde bagefter, og mine kystørreder er – heldigvis – som regel for store til de små røgovne.

Et par ørredfiler fra en kilosørred ligger derimod fint i bunden af én af de alu-bakker, man ofte bruger til Webergrillen. Drys salt over fisken og lad den trække i køleskabet en times tid. Imens sørger du for at grillkullene bliver klar.

Tag et stykke alufolie på 50-60 cm og læg det dobbelt. Fold kanterne ind, så du får en bakke på ca. 25 x 15 cm. Lav to bakker og drys røgsmuld på.

Inden du kommer fisken i grillen, kan du krydre den yderligere med fx. peber og oregano.

Læg de glødende grillkul ud i hver side af Webergrillen og læg de to bakker med røgsmuld direkte overnpå kullene, én i hver side. Læg grillristen på og sæt alu-bakken med fisk midt på grillristen, så den kun får indirekte varme fra kullene.

Læg låget på grillen med lufthullerne åbne og giv fisken 20 minutter.

That´s it!! Vel ikke helt ringe på en frostkold februaraften 🙂