Februars sidste dag. Prognosen på Farvandsvæsenets hjemmeside sagde svag vind og en bølgehøjde på max. ½ meter hele vejen rundt om Sjælland, så der var fiskemuligheder på alle pladser.
Det lyder jo umiddelbart godt, men samtidig stiller det jo én overfor en perlerække af muligheder ….og årstiden taget i betragtning med en stor risiko for at vælge forkert.

Som så mange gange før faldt valget på Vestsjælland ud fra devisen: Jo længere væk, jo bedre 🙂

I dagene op til havde jeg mailet sammet med Mikkel fra foreningen, og vi havde aftalt at slå følge. Mødestedet blev en rasteplads på vejen mod kalundborg, og ved 9-tiden var vi klar med flue og bombarda på den udvalgte plads.
I løbet af en time fiskede vi strækningen igennem. Jeg målte vandtemperaturen til kun 2 grader og havde ikke de store forventninger. Vi var da også lige ved at stoppe, da der var bud efter Mikkels flue. En havørred lidt under målet kom på land og blev straks returneret til Storebælt.

Vi hoppede i bilen og fortsatte ud på Asnæs og prøvede en strækning på fjordsiden. Der så fint ud, og Mikkel så småstimer med yngel, så der var mad i vandet til større eksemplarer. Vandet var en anelse varmere, men stadig under de 3 grader. Vi gav det en times tid, men så eller mærkede ingen fisk, hvorefter vi tog den lange tur tilbage over Sjælland.

På vej hjem faldt tanken selvfølgelig på, om de andre nu havde haft held på Nordkysten eller i fjorden. Tænk hvis det nu var tilfældet, så mit valg havde været helt forkert.
Men hverken Per eller Lars havde – og jeg fristes næsten til at sige “heldigvis” – fanget fisk. For sådan er det jo: Egen succes er godt, men andre mangel på samme er jo heller ikke at foragte 🙂