Da min kone for nylig kørte mig ud til min hjemlige kyststrækning, kom vi ned på en stor parkeringsplads ved stranden, og jeg konstaterede straks – til hendes forundring, da der holdt mange biler – at der ikke var andre ude at fiske. Jeg måtte så forklare hende, at min erfaring var, at alle, der skulle ud at fiske, parkerede til venstre nærmest stranden, mens alle andre, der bare skulle gå tur med eller uden hund kunne finde på at parkere hvor som helst. Det holdt også stik den dag!

Da jeg kom ned på samme parkeringsplads her til morgen, var der også mange biler, men ingen på ”fiskepladserne”, og det viste sig endnu engang at holde stik, da jeg kom ned på stranden. På parkeringspladsen stod til gengæld en flok mennesker med løsgående hunde. Det lignede nogen, som havde været til hundetræning. Hundene kom i første omgang enkeltvis over for at se mig an, og jeg fik hurtigt lært at de hed Viggo, Silke, Basse osv. i takt med, at ejerne forsøgte at kalde dem til sig.
Men pludselig skulle hele bundtet over for at hilse på den mærkelige mand i waders, og inden jeg fik set mig om, sprang tre store hunde op ad mig, og en schæferhund kørte tungen rundt i hovedet på mig.

Jeg blev ærlig talt lidt forskrækket og temmelig vred, hvilket flokken da også fik et vide sammen med en kraftig opfordring til at holde styr på deres hunde. Et par af dem undskyldte pænt, og jeg skyndte mig ned på stranden. Nogen siger, at hunden er menneskets bedste ven. Jeg hælder nu mere til, at det er hunnen 🙂

Engang havde jeg altid en gammel Fjällräven-taske med, når jeg fiskede på min hjemlige strand, som besøges af rigtig mange hundeluftere. Den stod så inde på land, mens jeg vadede rundt ude på revlen. Ofte hørte man så en hundelufter, der råbte højt på sin hund, og så vidste jeg, hvad der var galt. Hunden skulle lige strinte på tasken, og det skulle de øvrige hunde så også den dag. I dag klarer jeg mig med lommerne i vadejakken, når jeg tager på de korte hjemlige ture, og tasken, som for længst er skiftet ud med en nyere model, kommer kun med på længere ture.


I dag fik jeg også besøg af et par hunde, som lige skulle ud i vandet for at snuse lidt til ham den mærkelige derude i vandet. De var dog ret fredsommelige og springer jo heller ikke så højt, når de kæmper sig igennem vandet.

Dagens tur gav seks undermålere i nogle fine badekar. Som regel er der også enkelte større fisk i mellem inde på det lave vand, og August, som Rino havde taget med på badekarsfiskeri for at lære ham kunsten, tog hurtigt ved lære og fik en fin blank ørred på 52 cm på sin fluestang.