Søndag var der indkaldt til topmøde på Nekselø. Jeg skulle gerne mødes med topstykket til min fluestang, som jeg havde tabt dagen før.

Egentlig skulle jeg have været turleder på en klubtur, der var udset til at gå til Asnæs. På den tur skulle jeg have haft Sergio med i bilen, men han fik nu tilbudt en tur til Nekselø i stedet. Jeg kunne jo ikke ligefrem prale med fine fangster dagen før, men vi blev enige om, at det jo også sker på alle andre kysttrækninger, at der ingen fisk er den ene dag, men dagen efter kan der være fint fiskeri. Vi satte vores lid til, at det ville være tilfældet.

Da der var god tid til færgen skulle sejle kl. 10.35, valgte vi at starte med morgenfiskeriet i Tempelkrogen. Der var kun kommet en enkelt mand, da vi ankom lidt over seks….sommertid vel at mærke!
Det var en flot, men hundekold morgen. Det sidste afholdt åbenbart ikke folk, for en halv time senere kunne jeg tælle femten mand, som dog heldigvis var spredt over en længere strækning. Et par timer senere havde vi ikke set skyggen af fisk og valgte at køre videre til Havnsø, hvor vi nåede at affiske et par fine, men åbenbart fisketomme badekar, inden færgen tog os med til øen.

Aftenen før havde jeg gennemset mine billeder og kunne på et af dem se, at topstykket ikke havde været med, da jeg midt under opstigningen af kystskrænten havde taget et billede af udsigten med mine stænget stående i forgrunden. Jeg havde dog ikke på det lille display opdaget tabet, men det forekom sandsynligt, at tabet var sket på den meget korte strækning mellem vores ”basislejr” og skrænten, hvor jeg havde taget billedet.

Sergio og jeg gik derfor målrettet ned til dette sted og jeg var ret sikker på, at vi hurtigt ville finde toppen, men desværre blev topmødet ikke til noget, for den vigtigste deltager dukkede aldrig op.
Så skulle nogen på et tidspunkt falde over en blå top til en klasse 6 Scott-stang, må de selvfølgelig gerne kontakte mig, men jeg gør mig nu ikke de store forventninger og må nok se i øjnene, at jeg skal have lavet en bestilling på en ny.

Som dagen før var forholdene tilsyneladende perfekte, men heller ikke denne gang var der blot antydningen af fisk i vandet.

Nede ved havnen var der igen gang i måger og børsteorm. Jeg sad på molen og kiggede på sandbunden udenfor, og i løbet af ganske kort tid myldrede det op med børsteorm indenfor et mindre område. De kunne være interessant at vide, hvordan de indbyrdes får kommunikeret, at det er tid til sværme…ikke i måneskin, men i fuld sollys.

Mens vi ventede på færgen, kastede jeg lidt ud over det mørke bælte udenfor det område, hvor ormene sværmede, og det gav en lille trøstpræmie i form af en lille undermålsørred. Men som weekenden havde udviklet sig, bliver man jo taknemlig for lidt.