Aftenens tur ned ad revlen på den hjemlige kyststrækning ved Liseleje bød på to hug. Det ene kom langt ude i kastet efter nogle få omdrejninger på hjulet. Et par gode rusk som signalerede en vis størrelse, men derefter desværre slap line.
Den andet kom – meget overraskende – da bombardaflåddet var ½ meter fra topøjet.

Jeg har normalt gode erfaringer med fisk, der hugger langt ude i kastet. Når jeg fisker med spinnegrej og bombardaflåd, holder jeg stangen vandret og peger direkte ud mod flåddet, stort set på samme måde som jeg ville gøre med fluestangen. Huggene kommer normalt ikke så voldsomt men blot som en opstramning, og fiskene kroger som regel selv selv. Derefter gælder det selvfølgelig om at få hævet stangen, så der bliver noget elastik i forbindelsen ud til fisken.

Fisk, der hugger på meget kort line, har jeg derimod ikke de bedste erfaringer med. De bliver tit dårligt kroget, og med den korte line er det svært at afbøde fiskens spring og udløb.

Denne aften gik det nu fint, og fisken, som var først i fyrrene, kom sikkert i nettet i modsætning til det “sikre” hug ude på distancen.

På min vej ned ad revlen gik jeg i øvrigt i hælene på et lille selskab på tre fiskere, som tilsyneladende ikke fangede noget. Da solen gik ned, vendte vi alle om, og jeg var nu den forreste. Jeg fik så de to hug, der hvor fire mand netop havde fisket. Sig så ikke, at det altid gælder om at komme først 🙂