Mit bidrag til Lystfiskeriets dag var i år at tilbyde mig som guide for fem fiskere, der havde lyst til at komme med ud på en af mine pladser, og kl. 19 stod der også 4 mand og en kvinde klar i Liseleje.

Vinden var i ryggen, og lav vandstand gjorde det let at fiske ned ad revlen, så i nogenlunde samlet flok fiskede vi os østpå. Der var mange hornfisk i vandet, og et par stykker kom hurtigt op.

Et plask bag mig fangede min opmærksomhed, men det var ikke en fisk. Derimod var det en lille terne, der flere gange slog ned efter fisk inde på det lave vand.
Lidt senere fik jeg noget af en overraskelse, for lige da jeg næsten havde fået flue og bombardaflåd ind, slog fuglen ned efter min flue og fik kortvarigt fat i den, men blev heldigvis ikke hængende. En “Grå Frede”, hvis nogen gerne vil vide, hvad de kan friste terner med.

Ud på aftenen kom endelig noget, der ikke var hornfisk. En ørred huggede min flue og steg øjeblikkelig til vejs. Midt i fyrrene anslog jeg den til, men kom i tvivl, da den ydede noget mere modstand end ventet. Den tog flere korte udløb, og jeg valgte at kane fisken ind på stranden. Her kunne jeg til min forbavselse se, at den var mindre end forventet. Den var kun først i fyrrene, men var kroget lige i nakken, og det skæve træk havde fået fisken til at virke større.

Senere fik jeg en ørred mere på samme størrelse. Kurt mistede en fisk på fluestangen og Ole, der endnu har sin første kystørred til gode, fik et rigtig godt hug, men fisken smed hurtigt blinket.

Vi sluttede fiskeriet ved 22-tiden, hvor det begyndte at mørkne i det overskyede og regnfulde vejr.