Jeg fisker ikke meget efter gedder, men to-tre gange om året skal jeg lige en tur ud i foreningens båd på Gurre Sø for at se, om jeg kan lokke nogle af de grønne bæster til at hugge.

Søndag aften roede jeg så ud på søen i flot vejr. Med på turen var Rodney Hsu fra Canada, som netop nu er i Danmark, hvor det indtil videre var blevet til hornfisk og enkelte mindre torsk. Vi havde egentlig planlagt at tage på kysten, men vejret har drillet og, nu blev det så i stedet søen.

Vi var bevæbnede med lette spinnestænger og poppers, for nu skulle vi gerne opleve noget rigtig agressiv geddeadfærd i overfalden 😉

På kysten kan man jo mange gange være i tvivl, om der overhovedet er fisk på den strækning, man fisker, og nogen gange er der sikkert ingen fisk….og så er det jo til at forstå, når man ikke fanger noget.
Anderledes i søen. Her løber fiskene jo ikke så langt, men kan man nu lige finde dem? Og er de i det hele taget i humør til at hugge?

Vi fandt dem denne aften, men det blev lidt, som det nogen gange er med havørred eller laks i vandløb: Vi kunne rejse dem til popperen, men de tog den ikke. Det blev derfor kun til nogle spetakulære hvivler lige bag agnen og et par udfald, som desværre ramte forbi.

Nå, men vi fik fanget nogle gode billeder af en masse fugle og en sol, som ganske flot dykkede ned bag Horserød Hegn. Men gedderne……maybe next time!

Læs i øvrigt om Rodneys oplevelser i Danmark på hans hjemmeside Fishing with Rod